top of page
Marit_MG_3520-WEB.jpg

Gynækologisk fysioterapi

Gynækologisk fysioterapi

Gynækologisk fysioterapi er behandling på bækken, bækkenbund og underliv. Det kan blandt andet hjælpe på, inkontinens, fertilitet og bækkensmerter

Bækkenbund og inkontinens

Næsten hver 10. dansker er inkontinent, dvs. at man i større eller mindre grad ikke kan holde tæt for urin, luft og afføring. Problemet kan opstå hos både kvinder, mænd og børn og kan være meget generende og hæmmende for den enkelte. 

Hovedårsagen til inkontinens er en svag bækkenbund. Bækkenbunden er den muskelgruppe, der støtter underlivsorganerne og sammensnører åbningerne i urinrør, skede (hos kvinden) og endetarmen - og dermed lukker bækkenet. 

Bækkenbunden kan trænes og foregår på samme måde uanset køn.  

Fertilitetsbehandling

Fysioterapeutisk fertilitetsbehandling kan hjælpe dig med at optimere din fertilitet på sund og naturlig vis. Du/I vil blive undersøgt grundig.

I behandlingen benytter jeg mig af forskellige metoder til at fremme funktionen i de reproduktive organer. Grundtanken i behandlingen er, at vores reproduktive organer ligesom andre muskler i kroppen kan blive opspændte og dysfunktionelle pga. ubalancer i nervesystem, kredsløb, led og/eller omkringliggende muskel- og bindevæv. Årsager til sådanne dysfunktioner kan være traumer fx fald- og færdselsulykker, stress, holdningsproblemer, arvæv efter underlivsinfektioner eller -operationer eller blokeringer i rygsølje eller bækkenled mm. Jeg har forskellige fysioterapeutiske behandlingsteknikker, jeg benytter til at optimere de reproduktive funktioner, alt efter patientens forhistorie og symptomer samt resultaterne af den indledende fysioterapeutiske undersøgelse. 

I kan også vha øvelser selv optimere jeres fertilitet. Dette vil I også lære. 

Behandlingstilbuddene er velegnede som supplement til IVF, ICSI eller inseminationsbehandlinger, men kan også anbefales til jer, som ønsker at starte med at fremme jeres egen sundhed og dermed forbedre frugtbarhed/sædkvalitet, inden I forsøger mere indgribende metoder. 

bottom of page